Aktiviter

Se senaste medlemsnytt för höstens aktiviteter.

Höstutflykt med Konstföreningen

Under sommaren har Thielska Galleriet haft en konstutställning med verk av Tyra Kleen(1874-1951). Hon var en kvinna som levde ett fritt liv och reste mycket. Mest känd är hon kanske för sina bilder av dans i Indonesien där hon bodde i mer än tre år. Inför sin död bestämde hon att hennes konst skulle förvaras inlåst i 50 år på Riddarhuset innan den fick visas. Nu är utställningen på Thielska slut men medlemmar i Mariefred-Åkers Konstförening passade på att lördagen 13 oktober se hennes konst i släktgården Valinge där brorsbarnbarnet Kerstin Gullstrand Hermelin visade hennes verk och engagerat berättade om ett spännande liv. Efter visningen beundrades den 700-åriga linden i parken. Kanske Europas äldsta.

Måndag 27 augusti "Fågeln i mig flyger vart den vill" i Mariefreds Bibliotek.

Konstnären och författaren Sara Lundberg som Augustbelönades för sin bok om konstnären Berta Hansson berättar om hennes märkliga livsöde.

Senast uppdaterad: 2018-10-23